Ricínový olej

ilustratívny obrázok

Ricínový olej sa používa prevažne zvonka na regeneráciu pokožky a zahrievajúce obklady a masáže pri rôznych poruchách funkcie vnútorných orgánov súvisiacich so zhoršeným prekrvením.

Pozitívne účinky

Regenerácia pokožky

Vhodný na suchú pokožku, pôsobí hojivo na pooperačné jazvy, pomáha odstrániť niektoré druhy bradavíc, podporuje regeneráciu pokožky.  Je hustý, preto sa v kozmetike odporúča riediť redšími olejmi, napr hroznovým.

Obklady

Masáže a obklady s ricínovým olejom pomáhajú riešiť neplodnosť a ochorenia reprodukčného systému vrátane endometriózy, myómov, anovulácie, PCOS, nepravidelnej menštruácie, nepriechodnosti vajíčkovodov či semenovodov a zníženej kvality spermií.

Viac o aplikácii ricínového oleja sa dočítate v článku Masáže a obklady s ricínovým olejom.

Na vnútorné užívanie

Má výrazné laxatívne účinky, preto je nutné dbať na opatrné dávkovanie a je lepšie poradiť sa s odborníkom.

Kde kúpiť ricínový olej

Zasielať novinky na e-mail