Ľudský choriový gonadotopín (hCG)

Ľudský choriový gonadotropín (hCG) je glykoproteínový hormón produkovaný v tehotenstve vyvíjajúcim sa embryom krátko po počatí, a neskôr časťou placenty. Jeho úlohou je zabrániť rozloženiu žltého telieska vo vaječníku a tak zachovať produkciu progesterónu, ktorý je dôležitý pre udržanie tehotenstva.
Späť na článok

Diskusia

Číslo stránky:
Re: Hcg v 4+4 tt
Dobry den,
tato hodnota je v norme, spinenie Vas tiez nemusi trapit, moze praveze suvisiet s implantaciou (zahniezdovanim) zarodku do sliznice maternice. Nenechajte sa strasit, snazte sa byt v klude, a pokial sa budete citit dobre, staci ist na kontrolu v ukoncenom 7tt, to uz by malo byt na sone spolahlivo nieco vidiet. Ak mavate cyklu dlhsie ako 28 dni, je tiez mozne ze k ovulacii doslo neskor ako na "tabulkovy" 14. den cyklu, takze aj tehotenstvo bude logicky menej "pokrocile", a umerne tomu radsej prepocitajte aj termin najblizsej kontroly.
Drzim palce! HB
27.09.2016 10:18   admin info@fertility.sk
Príspevok odstránený
Tehotnost
Dobrý deň menzes mi mešká týždeň a test mi ukázal len slabú čiarku môže aj tá slabá ciarka znamenať tehotenstvo?ďakujem pošlem aj foto testu
odpoveď 26.09.2016 09:10   Anonim
Re: Tehotnost
Ak k ovulacii doslo neskor ako na 14. den cyklu, alaba ciarka moze znamenat tehotenstvo. Ale mala by to byt naozaj farebna ciarka, nie len nejaky "duch". Ak chcete poslat foto, idealne na mail info@fertility.sk. Alebo mozete pockat 2-3 dni a otestovat znova - ak ciarka zosilnie, je to na dobrej ceste. HB
26.09.2016 09:25   admin info@fertility.sk
Je ešte šanca?
Dobrý deň. Som tehotná. Podľa lekárov som na konci 8tt. Podľa mňa je to mene. Prvý krát som došla gynekologóvi keď mi menštruácia mesškala 8 dní. Sestrička povedala, že som došla veľmi skoro, ale vyšetrili ma. Na druhú kontrolu som mala prísť o tri týždne. Doktor povedal že tam ešte nie je nič vidno. Je to bežné stáva sa to? Je ešte šanca že sa tam do dvoch týždňoch objaví plod? Krvácanie nemám, bolesti brucha tiež nie, a stále ma bolia prsia. Takže tehotenské príznaky mi stále ostávajú.Tak mám obavy či to bude v poriadku. Veľmi by som chcela aby to bolo v poriadku, ta maličké sa už všetci veľmi tešíme. a bola by som sklamaná kebyže mi to nevyjde. Ďakujem za Vašu skorú odpoveď. S pozdravom Halušová. Pekný deň :)
odpoveď 25.09.2016 17:30   Barbora Halušová barborenkahalusova@gmail.com
Re: Je ešte šanca?
Dobrý deň,
pokiaľ ste ovulovali napríklad o dva týždne neskôr než na 14DC, tehotenstvo je logicky menej "pokročilé", a môže sa stať, že by ešte nebolo viditeľné na ultrazvuku.
Odporúčam vyskúšať domáci tehotenský test, dá Vám aspoň orientačnú informáciu, či by z toho mohlo niečo byť alebo nie... Nie je to samozrejme na 100%, ale pokiaľ bude test negatívny, pravdepodobne sa plod prestal vyvíjať a došlo k tzv. zamĺknutému potratu (potrat bez príznakov).
S pozitívnym testom je síce stále možnosť, že hladina hCG je už na zostupe a nakoniec dôjde k potratu, ale zároveň je šanca, že by to mohlo aj dobre dopadnúť. Pokiaľ bude domáci teh. test pozitívny, môžete buď počkať a zájsť znova na kontrolu o dva týždne, alebo môžete požiadať o opakovaný kvantitatívny hCG test s odstupom 2-3 dní u gynekologičky, aby sa videlo, aká je presne hladina hCG, či stúpa alebo klesá.
Držím palce! HB
26.09.2016 08:00   admin info@fertility.sk
Tehotnost
Dakujem za odpoved ten krvny test neviem aky mi robili po vyvolavacke som mala dva dni len kusok krvy stacila mi len imtimka skoro nic a stale mam popichavanie v bruchu na jednej strane tak si chcem spravit test znova ak bude teda pozitivny stale mam ist k lekarke a oco ju mam poprosit?aby mi spravila znovu sono alebo odbery krvy na hcg dakujem
odpoveď 21.09.2016 10:37   Jana
Re: Tehotnost
Bolo by vhodné zopakovať domáci test, a ako hovoríte, ak bude pozitívny, požiadať o zopakovanie vyšetrení.
Ak bude test negatívny a nespustí sa krvácanie, určite si tiež zavolajte lekárke, aby ste sa dohodli na ďalšom vhodnom postupe.
21.09.2016 12:00   admin info@fertility.sk
Tehotnost
Dobrý deň chcela by som sa spýtať mne meškal ms 12dni robila som si test asi po týždňovom meškaní vyšiel mi pozitívny ale slabou ciarkou neskôr som začala mať splnenie tri dni ale nie ako pri ms ale len slabé skoro nič tak som šla k doktorke že mi mešká ms že som mala naposledy 4.8a test ukázal slabú čiarku a potom prišlo spinemnie spravila mi sono a videla len vak že to môže byť tehotenstvo a zobrala krv no lenže z krvy mi bolo povedané že niesom tehotná a dala mi vyvolávaciu injekciu už som po injekcii týždeň a stále nič môžem byť tehotná ale v začiatočník štádiu?ďakujem za skorú odpoveď
odpoveď 17.09.2016 11:46   Jana Uhrinova jaja9.02@azet.sk
Re: Tehotnost
Dobrý deň,
ak ste medzitým nezačali krvácať, odporúčam zopakovať domáci tehotenský test. Negatívny teh. test z krvi nemožno považovať za spoľahlivý dôkaz toho, že nie ste tehotná, zvlášť pokiaľ Vám robili len tzv. "kvalitatívny" (áno/nie) test, ktorý má podobnú presnosť hodnotu ako domáce teh. testy z moču, a zvlášť v raných fázach tehotenstva môže dávať falošne negatívne výsledky (tj. ukazuje že nie ste tehotná, aj keď ste).
Treba však samozrejme počítať aj s horšou možnosťou, že sa nevydarila implantácia, a tentokrát z toho nič nebude.
Držím palce a prajem, aby ste sa čoskoro dočkali!
HB
21.09.2016 08:39   admin info@fertility.sk
Comprar Viagra Sin Receta Madrid Lesnathy
Amoxicillin Side Effect Fever Blisters [url=http://abuycialisb.com]cialis without prescription[/url] Acheter Viagra France <a href=http://abuycialisb.com>Cialis</a> Efectos Viagra Cuerpo Humano
16.02.2020 06:14   Leoress leoIllusa@avmail.xyz
Prirodzeny potrat
Dobrý deň,

doktor dnes potvrdil, že srdiečko nebije a plod sa nezačal vyvíjať. doporučil mi vyčkať a kontrolu o 14 dní. pýtala som sa na nejakú pomocnú injekciu alebo niečo, ale povedal mi, že mi dať nič nemože. samozrejme mohla som sa rozhodnúť aj pre kyretáž, ale to zatiaľ aj doktor povedal, že odporúča počkať. Myslíte, že je to správne rozhodnutie? Nie je pre telo horšie nosiť zvyšky embrya a vaku ako podstúpiť kyretáž? Ďakujem Vám za názor, vyvoj sa zastavil v 6 tyzdni.teraz prebieha 9 tyzden bez krvacania a bolesti.
odpoveď 07.09.2016 19:25   Michaela Michaela.matlohova@gmail.com
Re: Prirodzeny potrat
Odpoveď je v príspevku nižšie. HB
08.09.2016 09:09   admin info@fertility.sk
7+3 prazdny gestačný vak
Dobrý deň,
chcela by som Vás poprosiť o názor. 16.8. som bola prvýkrát na ultrazvuku, kde mi doktor potvrdil tehotenstvo, ktoré odpovedalo 5tt+2. deň potom som začala veľmi krátko a slabo krvácať, na pohotovosti povedali, že je to asi stará krv a že je to v poriadku. potom som ešte 5 dní špinila veľmi slabo. včera, 30.8. som bola na kontrole, kde mi dr. povedal, že vidí žltkovy vak, ale nevidí plod ani akciu srdca. keď sme sa obaja dívali na utz tak v ľavom hornom rohu toho vaku bola slaba machuľa, preto mi dal nádej a povedal, že mám prísť o týždeň. Myslíte si, že by v 7tt+2 mohlo byť ešte možné, že nie je jasne vidieť plod a akciu srdca, som silnejšej postavy, čo povedal, že to može mať tiež svoju príčinu. ale nádejne sa moc netváril. Krv mi vobec nebrali. Navštevujem lekára v Prahe.Ďakujem
odpoveď 31.08.2016 15:22   michaela michaela.matlohova@gmail.com
Re: 7+3 prazdny gestačný vak
ešte dodám, že vak narástol za 2 týždne o 17 mm
31.08.2016 15:23   michaela michaela.matlohova@gmail.com
Re: 7+3 prazdny gestačný vak
Dobrý deň,
nedá sa zatiaľ vylúčiť možnosť, že sa plodík ešte objaví, ale asi sa radšej pripravte na horšie.
Nadváha môže síce zhoršiť rozlišovaciu schopnosť ultrazvuku, ale s tým sa dá počítať skôr v neskorších fázach tehotenstva, keď už sa ultrazvukuje zvonka cez brušnú stenu. Ale tiež si treba uvedomiť, že v 7tt má zárodok len okolo 1cm, takže naozaj nie je vylúčené, že by sa niečo prehliadlo.
Držím palce! HB
31.08.2016 17:19   admin info@fertility.sk
Re: 7+3 prazdny gestačný vak
Dobrý deň,

doktor dnes potvrdil, že srdiečko nebije a plod sa nezačal vyvíjať. doporučil mi vyčkať a kontrolu o 14 dní. pýtala som sa na nejakú pomocnú injekciu alebo niečo, ale povedal mi, že mi dať nič nemože. samozrejme mohla som sa rozhodnúť aj pre kyretáž, ale to zatiaľ aj doktor povedal, že odporúča počkať. Myslíte, že je to správne rozhodnutie? Nie je pre telo horšie nosiť zvyšky embrya a vaku ako podstúpiť kyretáž? Ďakujem Vám za názor,
06.09.2016 14:23   Michaela michaela.matlohova@gmail.com
Re: 7+3 prazdny gestačný vak
Tak to ma mrzí. Rozhodnutie Vášho lekára schvaľujem, počkať na spontánny potrat je po fyzickej stránke najšetrnejšie, i keď chápem že možno by ste to radšej chceli už mať za sebou, so všetkým čo k tomu patrí... Kyretáž nesie vyššie riziko poškodenia maternice, často sa stane že sa nepodarí na prvý krát odstrániť všetko a musí sa opakovať.
Držím palce, nech všetko dobre dopadne . HB
08.09.2016 09:08   admin info@fertility.sk
Nizke hcg
Dobrý den. Chcela by som vediet ci mam nizke hcg. Posledný menzes som mala 13.7. a hodnota hcg 170 to bolo 24.8. Na ultrazvuku ale ziaden plod nevidiet. Doktorka mi povedala ze moze ist o chemicke tehotenstvo. Dakujem za odpoved
odpoveď 28.08.2016 16:48   Ivana
Re: Nizke hcg
Dobry den,
podla terminu poslednej menstruacie by ste 24.8. mali byt v 6 tyzdni tehotenstva, comu by mala zodpovedat hodnota hCG minimalne 1000 jednotiek. Ak vsak ovulacia nastala neskor nez na 14. den cyklu (napriklad 20 den alebo aj neskor), potom je tehotenstvo logicky menej "pokrocile" a aj hodnota hCG bude nizsia. V 5tt su obvykle hodnoty 18 az 7000 jednotiek.
Pokial neviete kedy doslo k ovulacii, mozem odporucat len trpezlivost a pockat na vysledky dalsej kontroly, kedy sa ukaze ci hodnota hCG dostatocne stupa, a ci sa ukaze aj plod.
Drzim palce! HB
29.08.2016 09:49   admin info@fertility.sk
Príspevok odstránený
Fraxiparin
Dobry vecer, chcem sa spytat picham si fraxiparin od zaciatku tehotenstva pichala som si ho do brucha ale to som mala uz samu hrcu tak som skusila do ruky to bolelo este asi tri tyzdne vela bab mi poradilo pichat si do bokov vraj im to povedal dr a aj si ho tam pichali no kazdemu komu to poviem tak na mna pozera ze sa to nemoze tak sa chcem spytat ci to vadi ze si ho picham do bokov ? Dakujem za odpoved :-)
odpoveď 23.08.2016 23:19   Radka
Re: Fraxiparin
Dobry den, rada by som poradila ale naozaj netusim, toto nie je moja parketa :-/ tak len dufam ze sa Vam to podari nejako vyriesit. HB
24.08.2016 09:28   admin info@fertility.sk
Strata priznakov
Dobrý den, tehotenstvo mám potvrdené len na základe pozitívneho teh.testu. mala som bolesti v podbrušku a dva dni nevoľnosti od zaludka. A zrazu to všetko prestalo. Poslednú menštruáciu som mala 14.7. Moja lekárka je na 2 tyz. Dovolebke, tak len stresu či je všetko V poriadku. Je normálne aby takto vymazali priznaky?
odpoveď 19.08.2016 06:45   Marry
Re: Strata priznakov
Dobrý deň,
v ranom tehotenstve je celkom normálne, že tzv. "subjektívne" tehotenské príznaky sa nevyskytujú stále rovnako, a v určitom období ich môžete pociťovať menej. Ak si správne pamätám, okolo 5tt som tiež mala obdobie, kedy som necítila skoro žiadne príznaky (predtým medzi 3 a 4tt som tiež mala pobolievanie v podbrušku), a potom okolo 6-7tt sa zase objavili nevoľnosti, zvýšená únava a iné príznaky.
Skúste byť v kľude, verím že bude všetko v poriadku. Držím palce!
HB
19.08.2016 10:28   admin info@fertility.sk
hcg klesa pomaly...
Dobry den prajem.pm som mala 25.6.o styri dni neskor som zacala krvacat.hcg som mala 124.o dva dni neskor som mala 120 a o tri dni 114.v maternici nic nevidia ani gestacny vacok nic.prsia ma bolia,aj krize momentalne nemozem ani poriadne spat vstavam s bolestami .v piatok mam ist do nemocnice zas na sono a krv.som uz zufala .som teda alebo niesom tehotna.priznaky sa stupnuju ale hodnoty svedcia o inom.mam 37 rokov a dve deticky uz mam.dakujem za vas nazor..pm bola 25.6 a to krvacanie bolo 30.7..
odpoveď 08.08.2016 17:39   zuzka
Re: hcg klesa pomaly...
Dobrý deň,
tehotná určite ste, otázka je len, či tehotenstvo bude prosperovať. Pokles hladiny hCG môže byť niekedy len dočasný (čiastočné odlúpnutie sliznice maternice v mieste prichytenia zárodku, alebo odumretie jedného z dvoch plodov pri viacpočetnom tehotenstve).
Ale treba počítať aj s horšou možnosťou, že sa plod z nejakého dôvodu prestal vyvíjať a v blízkej dobe príde silnejšie krvácanie. Najčastejšie sú za tým spontánne genetické mutácie, pri ďalšom tehotenstve je obvykle už všetko v poriadku.
Držím palce! HB
12.08.2016 10:00   admin info@fertility.sk
HCG
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či je nárast HCG v poriadku. 14 dpt - HCG 2315, 16 dpt - HCG 5889, 19 dpt - HCG 13731, 21 dpt - cca 17500. Je podľa Vás všetko v poriadku? Ďakujem.
odpoveď 05.08.2016 11:25   M.
Re: HCG
Dobrý deň,
všetko vyzerá ideálne až na menší nárast medzi 19 a 21 dpt, ale nevidím v tom zásadný problém. Od Vašej otázky prešiel skoro týždeň (bola som na dovolenke preto odpovedám neskôr), a zrejme už máte aj aktuálnejšie informácie. Držím palce! HB
12.08.2016 09:55   admin info@fertility.sk
Tehotenstvo
Dobry den. Mam k Vam otazku. 18.7.som mala menstruaciu ako vzdy kazdy mesiac. Od 30.7.mam pozitivne tehotenske testy. Robila som ich asi 6 druhov a opakovane viac dni po sebe. Na digitalnom ukazuje ze som tehotna 2-3tyzdne co by aj zodpovedalo plodnemu obdobiu pred menstruaciou. Bola som u doktora a na sone nic nevidel a povedal ze tehotna nie som. Zobrali mi krv na HCG. Ale na otazku ze preco mam pozitivne testy mi nevedel odpovedat a ani nato ze keby som aj bola tehotna ako som mohla mat menstruaciu ako obvykle. Je podla Vas mozne ze som tehotna? Dakujem za odpoved.
odpoveď 04.08.2016 15:53   Zuzana karizovaz@azet.sk
Číslo stránky:

Zasielať novinky na e-mail