28.06.2018

BLOG: Vaša radosť, moja radosť

ilustratívny obrázok

Boli časy, keď som pri každej správe o uzdravení či otehotnení klientky z poradenstva cítila nielen úprimnú radosť, ale aj jemné pošteklenie ega - SOM DOBRÁ :-D Rada som tiež zdieľala tieto úspechy verejne, aby som sa mohla pochváliť a dať svetu vedieť, že Fertility poradenstvo naozaj funguje. Po viac než piatich rokoch sa na to už pozerám trochu inak.

Zmenilo sa veľa vecí. Narodili sa mi ďalšie deti, pomohli mi dozrieť a pochopiť to, čo je v živote naozaj dôležité. Zatiaľ čo ako prvomatka som pri hysterickom záchvate dietka na verejnosti chytala obavu, že si okolie bude myslieť že nie som dobrá matka, pri druhom mi začalo byť jedno kto si čo myslí - stačilo mi vidieť lásku v očiach dcérky (pravda nie v čase záchvatu, ale hocikedy inokedy), a všetko ostatné mi bolo ukradnuté.

Pri treťom dieťati to nadobudlo ešte novú dimenziu - ak má niektoré dieťa záchvat na verejnosti, a kričí pred škôlkou, že som najhoršia matka na svete, namiesto hnevu či strachu cítim radosť - že dieťa dokázalo úprimne (aj keď možno trochu nespravodlivo) vyjadriť svoje pocity, a že okoloidúce mamičky majú vďaka nám lepší deň, čo sa dá rozpoznať na ich napoly skrytom úprimnom žiarivom úsmeve (buď preto, že sa tešia, že nie sú jediné, komu dieťa niečo také povedalo, alebo preto, že sa tešia že ich dieťa - aspoň zatiaľ - nič také nepovedalo). A ak by si náhodou aj mysleli o nás niečo zlé, ako mi to môže ublížiť? Už nepotrebujem získavať súhlas okolia, aby som mala pocit, že som dosť dobrá. Viem že som :-)

Kedysi som skoro každú pochvalnú správu o pokrokoch v liečbe, oznam o otehotnení či narodení bábätka zieľala v mojom zozname referencií alebo na sociálnych sieťach (samozrejme anonymne). Dnes už to nerobím - nie preto, že by sa také správy viac neobjavovali, ale preto, že to už nepokladám za potrebné.

Nechcem si ROBIŤ REKLAMU - verím že tí, ktorí ma potrebujú, si ma nájdu aj bez môjho vedomého úsilia. Už netúžim byť slávna, uznávaná, bohatá, netúžim urobiť dieru do sveta. Som spokojná so svojím životom, milujem svoje tri deti, manžela (väčšinou :-)), dom, záhradu. Všetky moje veľké sny sa naplnili, zostáva len jediný - mať príležitosť sledovať, ako moje deti a záhrada vyrastú, stanú sa veľkí, samostatní a úžasní. A možno už bolo načase sa trochu ukľudniť, a namiesto večného CHCENIA pre zmenu žiť v harmónii. Stačí mi aj celkom obyčajný a bezvýznamný život, pokiaľ sa môžem tešiť z mojej rodiny, záhrady, prírody, a byť nejako prospešná.

Milujem svoju prácu, ktorá je zmysluplná a užitočná, lebo pomáham druhým ľuďom plniť ich sny. Moja práca je vlastne zábava :-) každý deň mám príležitosť spoznať nového úžasného človeka. Skutočnú prácu musíte odviesť Vy - urobiť vo svojom živote zmeny, ktoré povedú k zdraviu a šťastiu. A ja sa nesmierne teším, keď sa Vám to darí. Dnes ma už správy o Vašich úspechoch neprekvapujú tak ako kedysi - už som si vypestovala akúsi intuíciu, či šiesty zmysel, na základe ktorého rozpoznám, kto je na dobrej ceste, a kto je skutočne "zrelý" na uzdravenie a otehotnenie, a väčšinou dokážem predvídať, u koho je tehotenstvo "na spadnutie". To však nič nemení na tom, že ma nesmierne poteší, keď sa to naozaj podarí :-))

Mám obrovskú radosť, keď mi napíšete, že sa Vám podarilo vyriešiť zdravotné problémy, otehotnieť či donosiť bábätko. Chápem aj keď nenapíšete - veď konieckoncov, zásluhy za to čo ste dosiahli sú predovšetkým vaše, a ak sa Vám narodilo bábätko, iste máte plnú hlavu a ruky Vášho úžasného novorodeniatka. Viem že tam niekde ste, a teším sa s Vami, aj keď ste nedali vedieť :-)
Rozumiem tomu, aké to je, lebo na mojej vlastnej ceste k bábätku mi väčším či menším dielom  pomáhali a podporovali mnohí, a zďaleka nie všetkým som za to poďakovala - počas tehotenstva z poverčivosti, a potom z dôvodu akútneho nedostatku času (však sa za to na mňa nehneváte?)

Verili by ste, že kedysi som tak trochu závidela úspechy mojim "konkurentom" - poradcom či rôznym alternatívcom? Aká zbytočná strata času a energie. Dnes sa teším sa aj z úspechov mojich "kolegýň" všetkých tých úžasných žien aj mužov - lekárov, terapeutov, liečiteľov, koučov - ktorých životnou vášňou je pomáhať druhým k otehotneniu. Som rada že tu sú pre Vás, a že máte na výber veľa možností, na koho sa môžete obrátiť, podľa toho, čo práve potrebujete.


A to je na dnes asi všetko.

Ak ste sa dočítali až sem, máte môj rešpekt. Prajem Vám krásny, plodný deň.

Autor článku:
Helena Bieliková

Zasielať novinky na e-mail